Om oss

Vi på Mini Marvellous har uppfödning av rasen chihuahua i mindre skala och fokuserar på att föda upp rastypiska hundar med ett stabilt temperament. Våra hundar är alltid med oss och våra uppfödda valpar är med i vardagen och växer upp i en trygg hemmamiljö vana vid hantering och med andra hundar och katt. Jag som startat Mini Marvellous kennel heter Natalie och jag har genomgått SKKs uppfödarutbildning och har även fördjupat mig ytterligare inom avel och genetik, något som jag tycker är fascinerande och otroligt roligt. Jag är uppväxt med hundar, då av rasen shetland sheepdog där vi bland annat sysslat med avel, utställning och agility. 2013 köpte jag min första chihuahua som idag är min stamtik i min kennel. Chihuahua är en ras som jag totalt föll för då det finns en sådan stark personlighet i varje individ och man får mycket hund men i ett mindre format.

Vi erbjuder självklart livslång support till våra valpköpare och önskar att få följa våra uppfödningar genom hela livet, även om det såklart inte går att kräva.
Vi följer SKK:s regler och Chihuahuacirkelns rekommendationer och vi använder då SKK:s avtal där valpen säljs som sällskap även om tanke finns bakom att användas till avel eller utställning.

Vid leverans är valparna:

Leverans sker tidigast när valpen är 8 veckor och då får valpköparen med ett startpaket med det mesta man kan behöva till en början samt en hel del information. Man får t ex med sig mat, leksak, filt som luktar mamma och syskon och även ett set med koppel och halsband som passar en liten chihuahuavalp. Valpköparen får också ett års medlemskap i vår rasklubb Chihuahuacirkeln.
För frågor, mer information eller om ni vill anmäla intresse för en valp/kommande kullar så är ni välkomna att kontakta oss via mail.

Om ni endast är intresserade av bilder kan ni följa oss på Instagram och Facebook.